Program

of 3rd International Conference Modern Culture and Communication (MCC-2021)

The Karkonosze State University of Applied Sciences

Lwówecka Street 18

58-503 Jelenia Góra 5 Poland

The Library and the Scientific Information Centre,
Seminar Room 202

Monday, October 18 Images, Thoughts and Human

9.00 - 9.15

Grand opening of the conference: Rector KPSW, prof. KPSW, dr Wioletta Palczewska, Prorector KPSW, prof. KPSW, dr Beata Telążka

9.15 - 10.00

Keynote speaker:

Randall Auxier, *The Symbol as the Historicity of the Sign* (FULL-TIME, 45 minutes)

10.00 - 10.45

Keynote speaker:

Jan Krasicki, Man, Image, Thought (FULL-TIME, 45 minutes)

10.45 - 11.00 Discussion

11.00 - 11.15 Coffee break

11.15 - 11.35

Leon Miodoński, *Imaging the absolute – can philosophy visualize abstractions?* (FULL-TIME, 20 minutes)

11.35 - 11.55

Daniil Dorofeev, *The Personal Name as Basic of Integral Human Image* (ON-LINE, 20 minutes)

11.55 - 12.15

Ilona Błocian, *Mythical Thought in Anthropological and Philosophical Interpretations* (FULL -TIME, 20 minutes)

12.15 - 12.35

Kamila Morawska, *Images of Paradise and the Need of the Being. Comment on "In Search of Paradise" by Jean Delumeau* (FULL -TIME, 20 minutes)

12.35 - 12.50 Discussion

12.50 - 13.05 Coffee break

13.05 - 13.25

Olga Kostina, *Image Strategy* (ON-LINE, 20 minutes)

13.25 - 13.45

Patrycja Neumann, *The image and the imagination in James Hillman concept* (FULL-TIME, 20 minutes)

13.45 - 14.00 Discussion

14.00 - 14.45 LUNCH

Images, Ethics, Education

14.45 - 15.05

Eli Kramer, *Moving Backwards to go Forwards: Sankofian Dialectics* (FULL-TIME, 20 minutes)

15.05 - 15.25

Berenika Dyczek, *Impact of ethical issues on the functioning of enterprises* and its communication process (enterprise operation) – sociological analysis (FULL-TIME, 20 minutes)

15.25 - 15.45

Stanislava Butyrina, Margarita Simonova, *The concept of morality in modern education* (ON-LINE, 20 minutes)

15.45 - 16.00 Discussion

19.00

Gala dinner for conference participants

Tuesday, October 19

Images and Art

9.00 - 9.20

Stanislav Podusenko, *The Northern Cities in Artificial Light: Art, Image and Rhythm* (ON-LINE, 20 minutes)

9.20 - 9.40

Irina Prigarina, Art as communication: images of the West and the East in the artworks of Xu Bing (ON-LINE, 20 minutes)

9.40 - 9.55 Discussion

9.55 - 10.10 Coffee break

10.10 - 10.30

Maria Kostyszak, *Thought experiment: to substitute anger with laughter* (FULL-TIME, 20 minutes)

10.30 - 10.50

Alexey Agapov, Konstantin Kiuru, *The image of the garden in landscape design and its representation in the fine arts* (ON-LINE, 20 minutes)

10.50 - 11.05 Discussion

11.05 - 11.20 Coffee break

Images, Memory, Culture

11.20 - 11.40

Olga Beller, Evgenii Negrov, *Commemorating Personal Memory in a Historical Context: Personal Travelogue as Part of Family Discourse* (ON-LINE, 20 minutes)

11.40 - 12.00

Irina Tivyaeva, *City Past in Multimodal Urban Discourse: A Case of Moscow's Memory Plaques* (ON-LINE, 20 minutes)

12.00 - 12.15 Discussion

12.15 - 12.50 Break

12.50 - 13.10

Maria Lyutaeva, *Vladimir city sightseeing map as an observer of social and cultural changes.* (based on the guidebooks of Vladimir city of the late 19th - early 21st centuries) (ON-LINE, 20 minutes)

13.10 - 13.30

Yuri V. Poliakov, Natalya P. Mironova, *Interrelation of Regional and Civil Identity of Modern Youth People of the Komi Republic in the Context of the "Theory of Creative Love" by P. S. Sorokin* (ON-LINE, 20 minutes)

13.30 - 13.50

Vera Antropova, On the methodology of the study of mentality (on the example of the concepts "fear" and "phobia" in the mass media regional discourse) (ON-LINE, 20 minutes)

13.50 - 14.10

L. Artamoshkina, D. Prokudin, *ICT approach to solving the problem of using the biographical method to preserve cultural memory* (ON-LINE, 20 minutes)

14.10 - 14.25 Discussion

14.25 LUNCH

16.00 - 20.00

Mountain trip to the mountain shelter "Szwajcarka"

Wednesday, October 20

Images, Politics, Globalisation:

9.00 - 9.20

Vedpal Singh, *Terrorism as a Case of Violation of Human Rights: Glimpses from India* (ON-LINE 20 minutes)

9.20 - 9.40

Marina Yanova, Form of Terrorist Attacks in Modern Local Politics (ON - LINE, 20 minutes)

9.40 - 10.00

Natalia Vlasova, Elena Viktorova, *Globalization and identity politics in Europe* (ON-LINE 20, minutes)

10.00 - 10.15 Discussion

10.15 – 10.30 Coffee break

10.30 - 10.50

Uliana Smirnova, "Cages for immigrant children": playing with repressive poetic images in political discourse (ON-LINE, 20 minutes)

10.50 - 11.10

Olga Zaslavskaya, Future Imaginaries and Transmedia Storytelling in the PostDigital Age (ON-LINE, 20 minutes)

11.10 - 11.30

Karol Morawski, *Landscape and Nature in the Light of Revolutionary Visions* (FULL-TIME, 20 minutes)

11.30 - 11.45 Discussion

13.00 - 13.15

Grand closure of the conference:

Rector KPSW, prof. KPSW, dr Wioletta Palczewska, Prorector KPSW, prof. KPSW, dr Beata Telążka

13.30 LUNCH